Van plaagdierbestrijding naar plaagdierbeheersing

Van plaagdierbestrijding naar plaagdierbeheersing

Inzetten op preventie(maatregelen) als uitgangspunt

Greenengineers BV heeft in opdracht van Twente Milieu NV een Plan van Aanpak opgesteld voor de plaagdierbeheersing in de gemeente Enschede. Per 1 januari 2016 is de wetgeving rondom plaagdierbeheersing – en dan specifiek het gebruik van rotendiciden – veranderd. In de praktijk betekent dit dat het gebruik van chemische middelen in de openbare ruimte alleen nog maar als laatste strohalm toegepast mag worden. Eerst dienen voedsel- en nestelplaatsen verwijderd te worden en dienen weringsmaatregelen genomen te worden. Plaagdierbestrijding is dus plaagdierbeheersing geworden, waarbij preventie het toverwoord lijkt.

Wat betekent deze wetgeving voor de dienstverlening van Twente Milieu aan de gemeente Enschede en wat betekent dit voor het takenpakket dat gaat veranderen? Al deze vragen worden behandeld in het Plan van Aanpak. Met als uiteindelijk doel een visie van hoe Twente Milieu en de gemeente de toekomst van de plaagdierbeheersing zien, op welke wijze met inwoners hierin betrokken worden en op welke wijze aan preventie wordt gedaan.

Geïnteresseerd? Neem voor meer informatie contact op met Bjorn Nijhuis, via 06 30 21 18 45 of per e-mail via bjorn@greenengineers.nl