Renovatie begraafplaats lienden

Renovatie begraafplaats lienden

De gemeente Buren heeft Greenengineers opdracht gegeven een plan te maken om de Algemene Begraafplaats van Lienden te renoveren. Op de begraafplaats was geen eenheid in het toegepaste groen en de bestratingsmaterialen. Greenengineers heeft een plan gemaakt waarin de hoofdstructuren verstevigd zijn en de padenstructuur geharmoniseerd is. Daarmee is eenheid en rust gecreƫerd.
Tijdens de ontwerpfase is er nauw contact geweest met de gemeente en zo is een plan ontwikkeld dat zowel de beheerder als bezoeker tot tevredenheid stelt. Door Greenengineers is een bestek gemaakt waarin het werken op een begraafplaats centraal gestaan heeft. Het werken op begraafplaatsen vergt namelijk bijzondere aandacht, de bezoekers zijn emotioneel erg betrokken en dienen tijdens hun bezoek, wanneer de aanlegwerkzaamheden plaatsvinden met respect behandeld te worden. Tijdens begrafenissen moeten de werkzaamheden tijdelijk worden gestaakt.

Project specificaties:
Alle asfaltpaden zijn verwijderd en daarvoor in de plaats paden met een halfverharding aangelegd, waarmee de begaanbaarheid, ook voor minder validen, gegarandeerd wordt. Daarnaast zijn de nieuwe boomstructuren aangelegd, haagstructuren aangepast en kantopsluitingen aangebracht langs de paden.