Toezicht aanlegwerkzaamheden daktuin

Toezicht aanlegwerkzaamheden daktuin

In Amersfoort is het gebouw Orion als onderdeel van “Amersfoort Vernieuwd” gebouwd. In opdracht van de Alliantie heeft ontwerpbureau Roeleveld & Sikkes het gebouw ontworpen en technisch uitgewerkt. Het gebouw bestaat uit 46 koopappartementen, 49 huurappartementen en onder andere een huisartsenpraktijk, apotheek en fysiotherapeut op de begane grond. Er is een overdekte parkeervoorziening gecreëerd, waarboven een daktuin is gelegen.

Dagelijks toezicht

Het dagelijks toezicht op de aanlegwerkzaamheden voor de daktuin is door Greenengineers uitgevoerd. De aanlegwerkzaamheden zijn uitgevoerd door hoveniersbedrijf ’t Wencop.

De daktuin is deels een binnentuin overlopend in een daktuin, bovenop de parkeergarage. In de daktuin is ruimte voor twee grote beplantingsvakken met hoofdzakelijke vaste planten, voorzien van bewateringssysteem. Ook staan er enkele bomen en is er ruimte gecreëerd voor speeltoestellen.

Voor de aanlegwerkzaamheden was niet veel tijd beschikbaar. Op de uit te voeren werkzaamheden stond dan ook hoge druk. Inmiddels zijn de werkzaamheden afgerond en hebben de bewoners van de Orion een prachtig uitzicht op de daktuin.